perjantai 9. maaliskuuta 2018

Hymyile oudoille - se lisää luovuuttasi!


Hyvä on, olen ennenkin sivunnut asiaa, mutta nyt oli ihan pakko palata teemaan. Nimittäin, on tullut jälleen uutta tutkimuksellista näyttöä siitä, että näin todella on.

Sotkuisuus ja epäjärjestys lisäävät luovuuttamme. Tai, elleivät nyt varsinaisesti lisää sitä, se auttaa luovuuttamme tulemaan esille.

             Terri Bleeker

Tuoreessa Psychology Today -lehdessä oli kolumni, jossa asiaa käsiteltiin.

Tutkijat ovat nimittäin saaneet entistä tukevampaa näyttöä sille, että luova ihminen sietää kaikenlaista sekavuutta ja sotkuisuutta paremmin kuin taavi tavallinen tallaaja.

Luova sietää riskejä

Luova ihminen myös suvaitsee häiriöitä ja epäselvyyttä paremmin kuin muut ja hän pystyy myös sietämään riskejä paremmin – on suorastaan halukas riskinottoon.

Näin väittää Pennsylvanian yliopiston professori Scott Barry Kaufman.

Tämä johtuu siitä, että luova ihminen on harjaantunut sekoittelemaan erilaisia juttuja ja ideoita toisiinsa hyvin epätavanomaisella tavalla, eikä hän kummemmin ahdistu siitä.

             Rachael Gorjestani

Myös liiketoiminta voi toisinaan olla melkoisen sotkuinen vyyhti sinne tänne kulkevia asiayhteyksiä ja tässä mielessä hyvin monien menestyneiden yrittäjien persoonallisista ominaisuuksista löytyy myös aimo annos luovuutta.

Aivopuoliskoteoria on höpölöpöä

Toisaalta, neurotieteilijät ovat panneet merkille, että luovuus on paljon monimutkaisempi juttu kuin se, että sanomme sen (luovan ajattelun) tapahtuvan pääasiassa oikean aivopuoliskon alueella.

No, tämä on jo vuosia sitten todettu melkoiseksi höpönlöpöksi.

             Maxime VALCARCE

Sen sijaan näyttää siltä, ​​että kun harjoittelemme luovaa toimintaa, aivomme ovat aktiivisia kaikilla niillä alueilla, jotka tyypillisesti käsittelevät ristiriitoja.

Vaikka jotkut tutkijat olettavat, että positiivisten tunteiden kokeminen auttaa meitä ajattelemaan entistä luovammin, Kaufman näkee, että kyse on enemmänkin avoimuudesta.

Ole avoin koko tunteittesi leveydeltä

Jos olet avoin ”tunteittesi koko leveydeltä”, voit kehittää luovuuttasi.

Kun olet avoin kaikille kokemuksillesi ja palat halusta tutkia kaiken aistimasi ihmeellisyyttä, voit myös olla varma, että juuri näin kehität luovuuttasi, pohtii Kaufman.

             Aleksander Naug

Tavallaan se tarkoittaa myös sitä, että olet halukas astumaan ulos mukavuusalueiltasi.
Tämä taas johtaa siihen, että (ollessasi ulkona mukavuusalueeltasi) koet asioita sekä epämiellyttävinä että sotkuisina.

Kuten sanottu, tämä on luovan ihmisen piirre. Hän on muita halukkaampi kokeilemaan, heittäytymään ja suorastaan nauttimaan asioiden sekoittumisesta ja vastakkaisten näkökohtien toisiinsa sovittamisesta.

Ulos mukavuusalueelta

Arjessa voimme auttaa omaa luovuuttamme pienen pienillä askelilla ulos mukavuusalueiltamme.

             Hoshino Ai

Kirjoita vaihteeksi huonommalla kädelläsi. Kävele pätkä taaksepäin matkallasi töihin. Syö jotain ihan uutta lounaalle. Hymyile oudoille ihmisille tai ole muulla tavoin outo.

Kun aivoja sekoitetaan uudella tavoin, sinne rakentuu yhteyksiä, jotka eivät ole olleet käytössä aiemmin ja näin luovuutesi vahvistuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti