perjantai 28. huhtikuuta 2017

Onnistumisen esteet - osa 2

Lupasin jatkoa laajasti mediassa levinneisiin Zdravko Cvijeticin ohjeisiin. Edellinen postaukseni kattoi ohjeet nro 1 – 5 ja nyt siis käyn lävitse kohdat 6 – 13. Näin ne kuuluvat:

6.  Älä usko onnenkantamoisiin

Toimissaan onnistuneet ihmiset tietävät, että todelliseen tulokseen päästään pienen pienten kehittävien toimien, pienten, mutta oikeaan suuntaan otettujen askelten kautta.

Tämä kaikki edellyttää sitkeyttä ja uskoa siihen, että haluttu päämäärä lopulta saavutetaan. Unohda siis ”menestykseen kertaharppauksella” – unelmointi. Se ei ole realismia.


7.    Luovu perfektionismista

Tästä ohjeesta minä pidän! Cvijetin mukaan on aivan turha tähytä täydelliseen lopputulokseen, koska mikään ei kuitenkaan ole koskaan täydellistä, ponnistelimmepa miten paljon tahansa.

Sitä paitsi, epäonnistumisen pelko estää meitä usein edes yrittämästä. Kuinka monia mahdollisuuksia menetätkään, jos ryhdyt odottamaan, että ”kaikki” olosuhteet ovat jämptisti oikeassa asennossa.

Maailma on epätäydellinen paikka, joten eivät ne ole.

8.    Lopeta moniajo

Winston Churchillin kerrotaan sanoneen: "Et ikinä pääse perille, jos pysähdyt matkallasi kivittämään kaikkia haukkuvia koiria."


Onnistuneet ihmiset tietävät tämän. He ovat yleensä valinneet yhden asian ja satsanneet siihen. Täydellinen keskittyminen ja sitoutuminen yhteen tehtävään on välttämätöntä — onnistumiselle.

9.    Luovu kaiken huolehtimisesta

Elämässä jotkut asiat vain tulevat kohdallemme, ja jotkut eivät tule. Kaikkiin asioihin et voi vaikuttaa, mutta joihinkin voit. Kohdista huomiosi vain niihin asioihin, joihin voit toimillasi vaikuttaa.

10.  Älä hoe ”Kyllä” asioille, jotka eivät edistä asiaasi

Tämä vivahtaa jo itsekkyydeltä, mutta totta kai tämäkin sääntö kuuluu tärkeiden ohjeiden luetteloon.

Jos papukaijana hoet ”kyllä” ja säntäät, suostut ja myönnyt kaikkiin ehdotuksiin, huomaat pian olevasi kaulaa myöten asioissa, jotka edistävät kyllä kaikkea mahdollista muuta, mutta ei omaa asiaasi.


11.  Vältä myrkyllisiä ihmisiä

Vietämme pääosan ajastamme keskimäärin viiden ihmisen kanssa. Ihmiset, joiden kanssa vietämme eniten aikaa, vaikuttavat eniten siihen, mitä meistä tulee. Näinhän se yleensä on, hyvässä ja pahassa.

Sama koskee tavoitteitamme. Jos vietämme kaiken aikamme vähään tyytyvien ihmisten seurassa, niin pian… Meillekin alkaa kelvata ”mikä vain”. Ja niin lopetamme unelmoinnin.

12.  Luovu miellyttämisen tarpeesta

Onnistumisesi kannalta ainoa tärkeä asia on, että olet oma aito itsesi. Joku (poliitikko, ehkä bisnesihminen) on sanonut: kasvava määrä vihamiehiä on varmin merkki sitä, että on tullut tehneeksi tärkeitä asioita.


13.  Luovu sosiaalisen median riippuvuudestasi

Impulsiivinen netin selailu ja television katselu ovat nykypäivän vitsauksia, väittää Zdravko Cvijetic.

Siksi: älä ikinä rakenna näistä kahdesta asiasta oman arkesi pakopaikkoja. Ellei tavoitteesi ole riippuvainen vaikkapa sosiaalisesta mediasta, minimoi sen rooli elämässäsi. Onhan hyvä ohje.

Juuri eilen kuulin jutun tästä kaverista. Joku oli kysynyt, millä ihmeen ajalla nuori mies ehtii kaiken tämän (hän nimittäin tekee elämässään paljon muutakin kuin sepän töitä). 

Mies oli tokaissut ”olevansa vähemmän siellä netissä.”

PS. Kuvat Lohtajan Ohtakarista 23.4.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti